Gegratineerde pasta met kabeljauw, spinazie en broccoli

35 MIN
2 personen
Gegratineerde pasta met kabeljauw, spinazie en broccoli

In dit gerecht doet de oven het lekkere eindwerk. Kook de pasta met de broccoli en schik ze bij de vis met een romig mosterdsausje. Afwerken doe je met paneermeel en tuinkruiden met citroen voor een fris krokant korstje.

Ingrediënten

  • 1 kleine broccoli
  • 200 gr penne
  • 1 sjalot
  • 100 gr spinazie
  • 200 ml room
  • 2 el mosterd
  • ½ blokje visbouillon
  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl tuinkruiden (met citroen)
  • boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta en broccoli. Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snipper de sjalot.
  2. Kook de pasta in zo'n 10 min. al dente. Voeg de laatste 4 min. de broccoli toe. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C en zet de grillstand aan.
  4. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de sjalot zo'n 2 min. op zacht vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg de spinazie handje per handje toe en laat slinken. Voeg de room, mosterd en een scheutje kookvocht toe en meng onder elkaar. Verkruimel de visbouillon erover en laat 4 min. pruttelen op zacht vuur.
  5. Schik de vis in een ruime ovenschaal. Voeg de pasta en broccoli (zie tip) toe en overgiet met de saus. Schep voorzichtig onder elkaar. Bestrooi met het paneermeel en de tuinkruiden met citroen en schik er enkele klontjes boter op. Zet zo'n 12-15 min. in de oven, tot de bovenkant goudbruin kleurt. Serveer meteen, smakelijk!
  6. TIP: Serveer je de broccoli liever als bijgerecht? Dat mag. Alles mag, daarom is koken net zo fijn!