Witte pizza met champignons, roquefort en rucola

25 MIN
2 personen
Witte pizza met champignons, roquefort en rucola

Witte pizza's, ze krijgen soms wat te weinig aandacht in verhouding met de rode exemplaren. Onterecht, want een pizza met een lekker lichte saus op basis van ricotta kan ook overheerlijk zijn! Doe daar nog roquefort, champignons en rucola bij, en je hebt een overheerlijk avondmaal! Laat het smaken.

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 pizzadeeg
  • 100 g ricotta
  • 100 g roquefort
  • 50 g rucola
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Snij de champignons in plakjes. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de boter in een pan en bak de plakjes champignons samen met de knoflook en tijm voor 4 minuten.
  2. Leg de pizzabodem op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodem met ricotta, kruid met peper en zout. Leg hierop de gebakken champignons. Verkruimel de roquefort en verdeel over de pizza. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de pizza uit de oven en controleer of de bodem goed gebakken is. Zo niet, zet nog enkele minuten langer in de oven. Verdeel de rucola over de pizza en besprenkel met extra vierge olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 679.63 kcal
Koolhydraten 37.07 g
waarvan suikers 7.85 g
Vet 45.89 g
waarvan verzadigd 24.26 g
Proteïnen 28.5 g
Vezels 5.28 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin