Witte pizza met champignons, gorgonzola en rucola

25 MIN
2 personen
Witte pizza met champignons, gorgonzola en rucola

Witte pizza's, ze krijgen te weinig aandacht t.o.v. de rode exemplaren. Onterecht, want deze variant met ricotta, gorgonzola, champignons & rucola is zalig!

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g tijm
  • 2 pizzadegen
  • 125 g ricotta
  • 100 g gorgonzola
  • 70 g rucola
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de champignons in plakjes. Pers het teentje knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en bak de plakjes champignons samen met de knoflook en tijm aan voor 4 minuten.
  2. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bodems met ricotta, kruid met peper en zout. Leg hierop de gebakken champignons. Verkruimel de gorgonzola en verdeel over de pizza. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Haal de pizza's uit de oven en controleer of de bodem goed gebakken is. Zo niet, zet nog enkele minuten langer in de oven. Verdeel de rucola over de pizza's en besprenkel met extra vierge olijfolie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 985.41 kcal
Koolhydraten 71.77 g
waarvan suikers 11.63 g
Vet 58.03 g
waarvan verzadigd 29.34 g
Proteïnen 43.33 g
Vezels 7.81 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin