De witte champignon of "champignon de Paris" is de meest gegeten champignon. We gebruiken ze om pizza's of wraps mee af te werken, maar ze kunnen even goed verwerkt worden in een herfstige ovenschotel of een smaakvolle lichte roomsaus. De naam hebben ze te danken aan het feit dat ze voor het eerst gekweekt werden onder Lodewijk XIV in verlaten steengroeven rond Parijs. Tegenwoordig worden ze zowat overal in Europa gekweekt. Wij inspireren je alvast met deze 10 smaakvolle herfstige champignon gerechten!


Pizzetta met champignons, paprika en olijven


Pizzetta met champignons, paprika en olijven
Lekker originele vegetarische pizzetta's op pitabroodjes met een topping van champignons, paprika en olijven. En mozzarella die er mooi overheen smelt, zalig! Bekijk recept



Parmentier met champignons, spinazie, feta en zoete aardappel


Parmentier met champignons, spinazie, feta en zoete aardappel
Parmentier is een Franse ovenschotel met laagjes gehakt, groenten en aardappelpuree. Toegegeven, deze vegetarische versie lijkt nog weinig op het origineel, maar is daarom niet minder lekker, integendeel. Heerlijke laagjes gestoofde spinazie, gebakken champignons, zoete aardappel en feta. Bekijk recept



Kipfricassee met worteltjes en champignons


Kipfricassee met worteltjes en champignons
Kipfricassee is een heerlijk stoofpotje van kip. Er komen worteltjes en champignons bij en de fricassee wordt afgewerkt met zure room en peterselie. Lekker! Bekijk recept



Volkoren penne met kip en champignons


Volkoren penne met kip en champignons
Een lekkere volkoren penne met stukjes gebakken kip, champignons, afgewerkt met een licht roomsausje en salie. Een echte pasta voor de winter! Bekijk recept



Kip met een risotto van champignons


Kip met een risotto van champignons
Een lekker lichte risotto met paddenstoelen en kip, een risotto die niet moet inboeten aan smaak. Aan tafel! Bekijk recept



Witte pizza met champignons, roquefort en rucola


Witte pizza met champignons, roquefort en rucola
Witte pizza's, ze krijgen soms wat te weinig aandacht in verhouding met de rode exemplaren. Onterecht, want een pizza met een lekker lichte saus op basis van ricotta kan ook overheerlijk zijn! Doe daar nog roquefort, champignons en rucola bij, en je hebt een overheerlijk avondmaal!  Bekijk recept



Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons


Romige spinaziepolenta met gepocheerd ei en krokant gebakken champignons
Polenta is een typische bereiding met maïsmeel uit het Noorden van Italië. Het wordt gegeten als echt comfort food, zalige kost! Bekijk recept



Wraps met ras el hanout champignons, feta en peterselie


Wraps met ras el hanout champignons, feta en peterselie
Champignons en de heerlijke Marokkaanse kruidenmengeling ras el hanout samen? Yes! Het is een za-li-ge combinatie, beloofd! Daarbij komen nog crunchy pijnboompitten, zoute brokjes feta en een toets van citroen, allemaal samen in een heerlijke wrap. Je moet het proeven om het te geloven! Bekijk recept



Herfststoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje


Herfststoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje
Een heerlijke herfstige stoemp met pastinaak, wortel en gekaramelliseerde rode ui. Daarbij komt een zacht gekookt eitje en een smakelijke paddenstoelensaus. De herfst op je bord, in een originele vegetarische versie! Bekijk recept



Quinoasalade met geroosterde pompoen, champignons en feta


Quinoasalade met geroosterde pompoen, champignons en feta
Lekker herfstig, kleurrijk en vól smaak, dit wordt echt een geweldige veggie maaltijd: quinoasalade met geroosterde pompoen, crunchy pompoenpitten, gebakken champignons met knoflook, een frisse honing-mosterddressing en feta om het geheel af te werken. Zo lekker! Bekijk recept