Griekse rijstschotel

20 MIN
2 personen
Griekse rijstschotel

Een eenvoudige maaltijd en toch een waar smaakbommetje, deze Griekse rijstschotel! Een rijkgevulde veggieschotel met rijst, courgette, paprika, olijven en feta.

Ingrediënten

  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 40 g zwarte olijven
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 350 ml tomatenpassata
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Snij de courgette, ui en paprika in gelijke blokjes. Snij de olijven in plakjes. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de feta.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de courgette, paprika en ui toe. Roerbak voor 5 minuten en voeg de Provençaalse kruiden toe en kruid met peper en zout. Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpassata toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen en roer er dan de rijst en de plakjes olijven door.
  4. Serveer met de verkruimelde feta en fijngehakte peterselie erover gestrooid.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 697.73 kcal
Koolhydraten 83.54 g
waarvan suikers 17.81 g
Vet 29.66 g
waarvan verzadigd 10.4 g
Proteïnen 19.99 g
Vezels 9.87 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin