Griekse risotto van orzo met courgette, tomaat en feta

20 MIN
2 personen
Griekse risotto van orzo met courgette, tomaat en feta

Risotto mag dan al uitgevonden zijn in Italië, met lokale producten kan je er originele variaties mee maken. Ditmaal reizen we naar Griekenland en maken we een lekkere versie met orzo, dat is Griekse pasta, tomaten en feta. Het is een beetje zoals Griekse salade.

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 2 tomaten
  • 40 g zwarte olijven
  • 125 g orzo
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook.
  2. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui, knoflook en courgette toe. Laat 2 minuten stoven op matig vuur.
  3. Snij ondertussen de tomaten in blokjes. Snij de zwarte olijven in schijfjes.
  4. Voeg de orzo, tomatenpuree en het hete water toe aan de pan. Roer goed om en zet een deksel op de pan, zet het vuur laag. Laat 12 minuten garen, roer regelmatig om. Snij ondertussen de bladpeterselie fijn. Snij de feta in blokjes.
  5. Roer de tomatenblokjes en zwarte olijven door de risotto. Laat nog 2 minuten verder garen op laag vuur. Kruid met peper en zout.
  6. Roer de bladpeterselie door het gerecht. Serveer de risotto van orzo met de fetablokjes erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 536.06 kcal
Koolhydraten 57.79 g
waarvan suikers 13.91 g
Vet 23.3 g
waarvan verzadigd 9.6 g
Proteïnen 20.51 g
Vezels 7.75 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin