Volkoren penne met kip en champignons

20 MIN
2 personen
Volkoren penne met kip en champignons

Een lekkere volkoren penne met stukjes gebakken kip, champignons, afgewerkt met een licht roomsausje en salie. Een echte pasta voor de winter!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • ½ citroen
  • 5 g salie
  • 2 kipfilet
  • 150 g volkoren penne
  • 100 ml lichte room
  • 30 g Grana Padano
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Borstel de champignons schoon en snij in kwartjes. Was de citroen en rasp de schil en pers het sap uit. Pluk de blaadjes salie, leg ze op elkaar en snij in fijne reepjes. Snij de kipfilet in blokjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 7-8 minuten. Giet de pasta af.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de kippenblokjes rondom in 5-6 minuten. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de rest van de olijfolie en voeg de knoflook, champignons en salieblaadjes toe, roerbak voor 5 minuten.
  5. Voeg de lichte room en het citroensap toe, roer goed om en kruid met peper en zout. Doe er de pasta bij en schep goed om.
  6. Serveer de volkoren penne met kip en champignons en werk af met de Grana Padano en citroenzeste.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 726.08 kcal
Koolhydraten 54.94 g
waarvan suikers 5.48 g
Vet 30.96 g
waarvan verzadigd 10.23 g
Proteïnen 52.37 g
Vezels 10.53 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin