Provençaalse kip

105 MIN
4 personen
Provençaalse kip

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 blik tomatenblokje
  • 1 citroen, in partjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 klontje boter
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kruid de kip aan de binnenkant met peper en zout. Lepel de helft van de olijfolie in de kip en vul met de citroenpartjes, het kruidentuiltje en de knoflook. Bind dicht en bestrijk de kip met de rest van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de kip in een ovenschaal en laat ongeveer anderhalf uur garen in de oven.
  4. Giet het braadvocht uit de ovenschaal over in een sauspannetje. Voeg het bouillonblokje, 100 milliliter water en de Provençaalse kruiden toe. Breng aan de kook en laat indikken tot de gewenste sausdikte.
  5. Serveer de kip samen met de provençaalse saus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 556.62 kcal
Koolhydraten 12 g
waarvan suikers 6.51 g
Vet 38.25 g
waarvan verzadigd 9.61 g
Proteïnen 38.96 g
Vezels 3.88 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin