Kip met pancetta en puree

45 MIN
2 personen
Kip met pancetta en puree

We vermoeden dat dit recept met kip, aardappelen, pancetta en champignons snel op je favorietenlijstje zal staan. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 100 g pancetta
  • 150 g kastanjechampignons
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g aardappelen
  • 2 kippenbillen
  • 1 laurierblad
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 el bloem
  • 3 el melk
  • 2 el balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal 30 gram boter uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snij de pancetta in fijne reepjes. Snij de champignons in kwartjes. Snij de sjalotten fijn. Pers het teentje knoflook.
  2. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke blokjes en kook gaar in gezouten water.
  3. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kippenbillen goudbruin aan alle kanten. Haal de kip uit de pan, giet het overtollige vet weg en bak de pancetta in de pan. Voeg de sjalotten, het blaadje laurier en de champignons toe.
  4. Meng de 30 gram boter met 1 eetlepel bloem tot je een egale pasta hebt.
  5. Als de pancetta mooi krokant is, voeg je de knoflook, 2 eetlepels balsamico en 200 mililiter water toe. Meng goed en haal dan van het vuur. Voeg de boter-bloempasta beetje bij beetje toe en meng goed. Zet terug op het vuur en breng aan de kook, totdat de saus indikt. Giet de saus in een ovenschaal en voeg de kippenbillen toe. Zet 10 minuten in de oven.
  6. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn met een klontje boter en 3 eetlepels melk. Kruid met peper en zout.
  7. Hak de peterselie fijn. Serveer de kip met de puree en werk af met de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 799.83 kcal
Koolhydraten 42.79 g
waarvan suikers 4.94 g
Vet 50.67 g
waarvan verzadigd 22.43 g
Proteïnen 41.45 g
Vezels 7.82 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin