Vol au vent

40 MIN
4 personen
Vol au vent

Een echte favoriet van de Belgen: vol au vent, met sappige kip, gehaktballetjes en een romige gevogeltesaus. Uiteraard met een lekker bladerdeegje erbij.

Ingrediënten

  • 600 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g kippengehakt
  • 4 croustades
  • 250 g Parijse champignons, in kwartjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 40 g bloem
  • ½ l kippenbouillon
  • 50 ml lichte room
  • citroensap
  • 40 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 el kervel, grof gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Kook de kipblokjes gaar in gezouten water.
  3. Rol van het gehakt kleine balletjes. Kook ze gaar in gezouten water.
  4. Bak de champignons samen met de knoflook aan in olie.
  5. Smelt de boter in een pot en voeg de bloem toe. Laat al roerend opdrogen.
  6. Schenk er al roerend de kippenbouillon bij tot de gewenste dikte. Meng er tenslotte de room door en roer glad.
  7. Voeg de champignons, kip en de gehaktballetjes toe aan de saus. Besprenkel met vers citroensap en kruid met peper en zout. Roer een laatste keer om.
  8. Warm de bladerdeegbakjes op in de warme oven.
  9. Vul de warme croustades met vol-au-vent en werk af met kervel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 767.53 kcal
Koolhydraten 29.33 g
waarvan suikers 3.31 g
Vet 45.18 g
waarvan verzadigd 20.3 g
Proteïnen 60.81 g
Vezels 2.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin