Kalfsfricassee

80 MIN
4 personen
Kalfsfricassee

Ingrediënten

  • 500 g kalfsvlees, in stukken
  • 300 g champignons, in kwartjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • ½ citroen
  • 2 el maïzena
  • 1 blokje vleesbouillon
  • 60 ml lichte room
  • 3 kl olijfolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier en peterseliestengels
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kruid de kalfsblokjes met peper en zout. Bak ze lichtbruin in 2 koffielepels olijfolie. Haal het vlees uit de stoofpot en zet even opzij. Fruit de uisnippers in dezelfde pot. Voeg het vlees er terug bij en schenk er heet water bij tot het vlees onder staat.
  2. Doe er het paprikapoeder, het bouillonblokje en het kruidentuiltje bij. Laat 1 uur pruttelen.
  3. Bak de champignons in de resterende olijfolie. Voeg toe aan het gerecht.
  4. Bind de saus met maïszetmeel naar gewenste dikte. Voeg wat citroensap toe en roer de room erdoor. Kruid af met peper en zout naar smaak. Laat nog 1 minuut sudderen en haal van het vuur.
  5. Werk af met fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 288.79 kcal
Koolhydraten 12.27 g
waarvan suikers 2.94 g
Vet 11.97 g
waarvan verzadigd 4.67 g
Proteïnen 31.58 g
Vezels 3.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin