Vispannetje met pommes duchesse

45 MIN
4 personen
Vispannetje met pommes duchesse

Een overheerlijk en rijkelijk gerecht, dit vispannetje met tal van vissoorten en daarbij sjieke pommes duchesse. Eéntje om echt mee uit te pakken!

Ingrediënten

  • 300 g zalmfilet, in gelijke stukken
  • 300 g kabeljauwfilets, in gelijke stukken
  • 50 g grijze garnalen, gepeld
  • 200 g champignons, in kwartjes
  • 2 preiwitten, in fijne repen
  • 1 kg aardappel, geschild en in stukken
  • 60 g bloem
  • 4 eieren, gesplitst
  • 80 g kaas, geraspt
  • 200 ml room
  • 80 ml melk
  • 300 ml visfond
  • 80 ml witte wijn
  • 80 g boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en draai ze door de passe-vite. Kruid bij met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Roer met de hand de eidooiers onder de puree tot ze helemaal zijn opgenomen. Schep de puree over in een spuitzak. Spuit op een bakplaat met bakpapier kleine torentjes tot de puree op is.
  4. Kook de zalm en kabeljauw halfgaar in de visfond. Schep ze uit de fond en hou even opzij. Laat de fond even verder inkoken.
  5. Doe 60 gram boter in de pan en laat het samen met de bloem smelten tot een roux. Giet de ingekookte visfond over de roux en meng goed.
  6. Stoof de prei en champignons aan in wat boter. Doe deze bij de visfond. Schenk hierbij ook de witte wijn, room en melk. Laat tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout.
  7. Haal de saus van het vuur en roer er de garnalen onder.
  8. Leg de visblokjes in een ruime ovenschaal en schenk er de saus over. Strooi hierop de gemalen kaas en zet 20 minuten in de oven. Zet er na 10 minuten ook de aardappeltorentjes bij.
  9. Serveer de pomme duchesse bij het vispannetje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 991.3 kcal
Koolhydraten 61.94 g
waarvan suikers 5.68 g
Vet 54.94 g
waarvan verzadigd 26.02 g
Proteïnen 54.96 g
Vezels 10.77 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin