Gegratineerde schelvis met bloemkoolstoemp en grijze garnalen

45 MIN
4 personen
Gegratineerde schelvis met bloemkoolstoemp en grijze garnalen

Een prachtig wintergerecht, deze gegratineerde schelvis met een bloemkoolstoemp en lekkere grijze garnalen. Om van te genieten op de koude dagen.

Ingrediënten

  • 4 schelvisfilets
  • 500 g grijze garnalen, gepeld
  • 850 g aardappelen, geschild en in stukken
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 30 g bloem
  • 180 g gruyère, gemalen
  • 1 eidooier
  • 600 ml halfvolle melk
  • 2 klontjes boter
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de aardappelen samen met de bloemkoolroosjes gaar in gezouten water.
  3. Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Leg ze in een beboterde ovenschaal.
  4. Smelt een klont boter op een middelhoog vuur. Als de boter heet en bruisend is, voeg er dan de bloem aan toe. Klop met een garde tot een roux zonder te laten kleuren. Giet er geleidelijk aan al roerend 500 milliliter melk en 150 gram kaas bij. Roer tot een gladde saus en haal van het vuur. Kruid met peper en zout.
  5. Schenk drie vierde saus over de stukken visfilet. Bestrooi ze met de rest van de kaas en zet 5 minuten in de oven. Verander nadien de stand naar grill en laat de schotel nog 10 minuten staan.
  6. Giet de aardappelen en de bloemkoolroosjes af. Stamp ze tot een grove puree. Schenk er de rest van de saus bij en roer om. Voeg er dan de resterende melk, de eidooier en een klontje boter bij. Meng er helemaal op het einde de peterselie en kervel door. Kruid af met peper en zout.
  7. Serveer de stoemp samen met de vis. Werk af met garnalen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 791.54 kcal
Koolhydraten 55.85 g
waarvan suikers 11.31 g
Vet 29.48 g
waarvan verzadigd 16.77 g
Proteïnen 71.63 g
Vezels 9.63 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin