Risotto met kabeljauw en prei

45 MIN
4 personen
Risotto met kabeljauw en prei

Risotto met prei past perfect bij een stukje lichte vis, zoals kabeljauw. Een echte verwennerij, zowel door de week als wanneer je gasten verwacht.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 200 g risottorijst
  • 4 prei, in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • ½ citroen, in schijfjes
  • 50 g parmezaan, gemalen
  • 700 ml groentebouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 el bieslook, gehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Bak de risottorijst glazig in een eetlepel olijfolie. Voeg er de prei en de knoflook aan toe en laat een klein minuutje meebakken. Blus met de wijn en laat bijna volledig inkoken.
  3. Warm de groentebouillon op en giet het bij de rijst tot deze net onderstaat. Laat sudderen tot de bouillon bijna volledig opgenomen is. Roer regelmatig om. Giet er opnieuw wat van de bouillon bij en laat weer inkoken. Herhaal dit tot de rijst gaar is.
  4. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout en bestrijk ze met olijfolie. Leg ze samen met een schijfje citroen in een ingevette ovenschaal. Zet 10 minuten in de oven.
  5. Meng ondertussen een koffielepel boter en de parmezaan bij de rijst.
  6. Verdeel de risotto over de borden en leg op elk bord een stuk kabeljauw uit de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 590.47 kcal
Koolhydraten 52.27 g
waarvan suikers 8.83 g
Vet 21.62 g
waarvan verzadigd 8.99 g
Proteïnen 39.14 g
Vezels 7.47 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin