Mosselen met venkel en pastis

25 MIN
4 personen
Mosselen met venkel en pastis

Vandaag gaan we een stap verder dan de klassieke mosselen in de witte wijn of in de room. We gaan voor mosselen met venkel en pastis. Voor de echte anijssmaak fans!

Ingrediënten

  • 2 venkel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kg mosselen
  • 2 stokbroodje
  • 1 kl venkelzaad
  • 100 ml pastis
  • 100 ml lichte room
  • 2 el olijfolie
  • peper

BEREIDING

  1. Maak de mosselen schoon, spoel ze in koud water tot het water helder is.
  2. Spoel en snij de venkel in fijne plakjes. Bewaar het venkelgroen voor de afwerking. Pers de knoflook.
  3. Stoof de knoflook en de venkel aan in olijfolie. Blus met de pastis en laat 1 min. inkoken. Doe er de venkelzaadjes bij en kruid met peper. Schep er de mosselen bij en laat 5 minuten afgedekt koken. Schud op en laat nog 3 min. koken.
  4. Voeg room toe aan de saus en laat nog 1 min. garen. Werk af met het venkelgroen. Serveer met stokbrood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 546.96 kcal
Koolhydraten 63.65 g
waarvan suikers 10.48 g
Vet 16.98 g
waarvan verzadigd 5.68 g
Proteïnen 19.45 g
Vezels 5.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin