Vispannetje van schelvis met bladerdeeg

40 MIN
4 personen
Vispannetje van schelvis met bladerdeeg

We kennen allemaal de stoofpotjes op basis van vlees, maar nu gooien we het over een andere boeg. Met een stoofpotje van vis oftewel een vispannetje. De saus bereid je op basis van groentebouillon en room. Met het vel bladerdeeg maak je een hoedje en dek je het vispannetje af.

Ingrediënten

  • 400 g schelvissen, in blokjes
  • 2 prei
  • 2 wortelen
  • 20 g dille, fijngesneden
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 el bloem
  • 1 eigeel
  • 250 ml room
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de groenten fijn. Smelt de boter in een pan en stoof ze 8 minuten. Kruid met peper en zout.
  2. Roer de bloem, de dille en het verkruimeld groentebouillonblokje door de room en kruid met peper. Snij met een serveerring 4 rondjes uit het bladerdeeg, iets groter dan je ovenschaaltjes.
  3. Verdeel de vis over de ingeboterde ovenschaaltjes met de gestoofde groenten en overgiet met de room. Dek af met bladerdeeg en bestrijk met eigeel.
  4. Zet de vispannetjes met bladerdeeg 25 minuten in een oven van 180 °C.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 634.42 kcal
Koolhydraten 37.65 g
waarvan suikers 12.42 g
Vet 40.54 g
waarvan verzadigd 20.82 g
Proteïnen 27.88 g
Vezels 7.22 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin