Bladerdeeg met kabeljauw en courgette

65 MIN
4 personen
Bladerdeeg met kabeljauw en courgette

Een originele manier om vis te serveren, deze kabeljauw in bladerdeeg, met courgette en prei bij, afgewerkt met een lekker bieslooksausje.

Ingrediënten

  • 800 g kabeljauwfilets
  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 prei, in fijne reepjes
  • 1 courgette, in fijne reepjes
  • 1 el maïzena
  • 2 eidooiers
  • 200 ml room
  • 1 l groentebouillon
  • 30 g boter
  • 4 el kervel, fijngehakt
  • 4 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Breng de groentebouillon aan de kook en leg er de vis in. Laat 10 minuten pruttelen en schep er dan de vis uit. Laat uitlekken en bewaar het kookvocht.
  3. Stoof de courgette en de prei op een hoog vuur aan in de boter. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Meng de kervel en 1 eidooier door de gekoelde groenten. Zet alles goed door elkaar.
  5. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 2 gelijke rechthoeken. Verdeel over 1 rechthoek de vis en de groentemengeling. Dek af met het overige bladerdeeg. Bestrijk de bovenkant met opgeklopt eidooier en zet 25 minuten in de oven.
  6. Zeef voor de saus 100 milliliter van het bewaarde kookvocht. Schenk dit in een sauspannetje en doe er de maïzena bij. Doe er vervolgens de room en de bieslook bij. Laat pruttelen tot de saus voldoende gebonden is.
  7. Haal het bladerdeegpakket uit de oven en snij in vier stukken. Verdeel over de borden en werk af met de bieslooksaus.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 721.8 kcal
Koolhydraten 37.88 g
waarvan suikers 11.5 g
Vet 43.52 g
waarvan verzadigd 21.6 g
Proteïnen 44.25 g
Vezels 5.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin