Viscurry met korianderrijst

25 MIN
4 personen
Viscurry met korianderrijst

Een Indisch geïnspireerde maaltijd. Al te vaak maken we curry met kip, maar met vis is het dus ook overheerlijk! Gebruik een stevige vissoort zoals koolvis. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 g koolvisfilets
  • 300 g basmatirijst
  • 200 g sperziebonen
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 1 bosje koriander
  • 1½ el milde currypasta
  • 1 kl maïszetmeel
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Rasp de gember. Kuis en halveer de boontjes.
  2. Snij de vis in blokjes. Kruid met peper en zout en bak 3 min. in olie. Schep uit de pan en houd warm.
  3. Stoof in dezelfde pan de ui, de paprika en de gember 3 minuten. Doe er de currypasta, de kokosmelk en de boontjes bij. Laat 5 minuten sudderen. Bind eventueel met maïszetmeel, losgeroerd in een beetje water.
  4. Kook ondertussen de rijst gaar. Bestrooi met fijngesneden koriander.
  5. Leg de koolvis in de saus met de groenten en laat goed warm worden. Serveer de vis met de korianderrijst.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 790.6 kcal
Koolhydraten 75.36 g
waarvan suikers 6.79 g
Vet 39.52 g
waarvan verzadigd 20.69 g
Proteïnen 31.71 g
Vezels 6.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin