Verse ravioli met pancetta, pompoen en salie

25 MIN
2 personen
Verse ravioli met pancetta, pompoen en salie

Wij houden van pasta, maar verse pasta heeft toch nog een streepje voor. Zeker tijdens de drukke back to school-periode, dan moet die avondspits toch een tikje sneller gaan. De combinatie met pompoen en salie lonkt al naar de herfst. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 75 gr pancetta
  • 16 stuks verse ravioli
  • 10 gr salie
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pompoen in blokjes van 1 à 2 cm en schik op de bakplaat (schillen hoeft niet, maar verwijder wel de pitten). Pers de knoflook erbij. Kruid met zout, zwarte peper en een likje olijfolie. Hussel door elkaar en rooster 15-20 min. in de oven tot de pompoen beetgaar is.
  3. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  4. Schik de pancetta op een tweede bakplaat en bak de laatste 5 min. krokant in de oven.
  5. Kook de pasta in zo'n 1-2 min. al dente en giet af. Snipper intussen de salie fijn.
  6. Smelt een flinke klont boter in een pan (zie tip) op een hoog vuur. Voeg de pasta en salie toe en laat 1 min. bruisen. Kruid met zout en zwarte peper. Voeg ook een kneepje citroensap toe.
  7. Schik de ravioli in een diep bord, samen met wat pompoenblokjes. Werk af met de pancetta en rasp er wat citroenzeste overheen. Smakelijk!
  8. TIP: Wij bakken de pasta even op in boter. Je kan ook een mix van boter en olijfolie gebruiken, of zelfs wat kookvocht van de pasta toevoegen voor een extra smeuïg resultaat.