Venusschelpen met saké en sobanoedels

20 MIN
4 personen
Venusschelpen met saké en sobanoedels

Een Japanse versie van pasta vongole met venusschelpjes, saké en sobanoedels. Origineel, licht en overheerlijk!

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelp
  • 1 venkel
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 bosje bieslook, fijngesneden
  • 240 g sobanoedels
  • 150 ml saké
  • 2 el sojasaus
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout

BEREIDING

  1. Doe de venusschelpen in een kom met water. Doe er 1 eetlepel zout bij. Zet de kom enkele uren of een nacht in de koelkast. Zo 'spuwen' de venusschelpen het resterende vuil of zand uit. Spoel ze nog eens goed en laat uitlekken.
  2. Breng in een kookpot water aan de kook en voeg de sobanoedels toe. Laat de noedels zachtjes koken gedurende 7 minuten. Giet af, spoel de noedels met warm water en laat uitlekken. Snij de venkel in hele fijne plakjes. Hou het loof van de venkel bij. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een diepe pan en voeg de knoflook en venkel toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de venusschelpen en de saké toe. Roer goed om en zet een deksel op de pan. Laat 2-3 minuten garen, tot de schelpjes open gaan. Voeg de sojasaus toe en meng goed.
  3. Serveer de sobanoedels in kommetjes met de venusschelpjes en venkel. Werk af met de bieslook en de venkeltopjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 510.19 kcal
Koolhydraten 57.74 g
waarvan suikers 2.36 g
Vet 6.82 g
waarvan verzadigd 0.67 g
Proteïnen 42.99 g
Vezels 1.43 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin