Kreeft met gele curry

30 MIN
2 personen
Kreeft met gele curry

Een Aziatische luxe gerecht met kreeft, gele curry en kokosmelk. Een verrassend curry stoofpotje voor een feestelijke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 2 kreeften, 500 g/kreeft
  • 2 el vermicelli, soja
  • 40 g bamboescheuten, in julienne
  • 1 rode paprika, in julienne
  • 8 champignons, in kwartjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 3 kl citroengras, fijngehakt
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el vissaus
  • 1 kl rietsuiker
  • 1 el plantaardige olie, plantaardig
  • 8 takjes koriander, fijngehakt
  • 1 el currypoeder, geel
  • snufje zeezout

BEREIDING

  1. Spoel de bamboe onder stromend water en week 15 minuten in heet water. Ververs regelmatig het water.
  2. Week de sojavermicelli 5 minuten in heet water, giet af en knip in korte stukjes.
  3. Halveer de kreeften in de lengte, breek en plet de scharen.
  4. Fruit de lente-ui, sjalot en het citroengras in de olie. Voeg de kreeft toe en laat kleuren. Doe er de bamboe, courgette, champignons en paprika bij.
  5. Breng de kreeft op smaak met currypoeder en blus met kokosmelk en 100 milliliter water. Stoof 5 minuten op een laag vuur.
  6. Voeg tenslotte de vissaus, rietsuiker, sojavermicelli en een snufje zeezout toe. Laat 2 minuten verder stoven tot de groenten en kreeft gaar zijn.
  7. Haal van het vuur en garneer met koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 857.69 kcal
Koolhydraten 35.9 g
waarvan suikers 19.43 g
Vet 30.57 g
waarvan verzadigd 12.89 g
Proteïnen 107.01 g
Vezels 8.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin