We hebben weer een heerlijk kookboek binnengekregen op onze redactie, via Uitgeverij Lannoo: Sweet Table van Sarah Renson. Moest je deze bak-queen nog niet kennen; ze is een begrip in Leuven en ver daarbuiten! Sarah Renson volgde na haar kunstopleiding een professionele opleiding Brood & Banket. Na stages bij o.a. Hof Van Cleve, The Jane (Nick Bril) en Joost Arijs startte ze haar eigen atelier in Leuven, dat intussen uitgebreid is met een tweede locatie. 

Sarah Renson


Met haar patisserie en desserts gaat ze voor pure, ambachtelijke, eerlijke en no-nonsense creaties. Ze houdt van klassiekers, maar geeft er graag een eigen twist aan. In haar eerste boek Sweet Table kan je verwachten aan heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken, maar toch telkens dat tikkeltje anders. Denk aan verleidelijk zoets zoals chocoladetaart met vijgen en rood fruit, macarons met framboos en choux craquelé. Van heel eenvoudig, tot voor iets meer gevorderde thuisbakkers. Sarah beschrijft het allemaal heel zorgvuldig en gedetailleerd, zodat iedereen die houdt van zoetigheid, meteen aan de slag kan.

In het boek start Sarah met je de belangrijkste basisbereidingen te tonen. Dan ben je klaar om je te wagen aan een van de verrassende taarten, ijs en drankjes, koekjes en desserts. Wij waagden ons aan de venkelkoekjes en die waren alvast heerlijk!

Venkelkoekjes uit Sweet Table
Venkelkoekjes uit Sweet Table


Sarah over de venkelkoekjes: "Toen ik pas als zelfstandige begon, had ik niet veel centen en greep ik iedere kans om extra werk aan te nemen. Ik kreeg telefoon van Chris, de chef van Le Pristine, met de vraag of ik wilde helpen om de dessertkaart van het nieuwe restaurant uit te werken. Sergio Herman stuurd me wat ideeën door. Ook dit venkelkoekje zat erbij. Op het eerste gezicht leek me dit niet echt speciaal, tot ik het moest maken en kon proeven. Echt een superverrassend koekje. Het zoete van het venkelzaad samen met de smaak van de bruine suiker en het citroensap is echt top. Als ik met één koekje begin, kan ik niet meer stoppen... Sorry Sergio, dit recept heb ik schaamteloos gestolen."

Wil je de venkelkoekjes zelf alvast eens proberen? We mochten het recept ook publiceren! 

Sweet Table vind je bij de boekhandel of online via Lannoo.beWil je een exemplaar winnen? Doe dan mee aan de wedstrijd via onze Instagrampagina. De wedstrijd loopt van dinsdag 3 oktober 2023 10u t.e.m. dinsdag 10 oktober 2023 23u59. De winnaar wordt persoonlijk verwittigd.