Veggieburger met pastinaakfrietjes en uiendip

30 MIN
2 personen
Veggieburger met pastinaakfrietjes en uiendip

Hoe maak je hamburger-fruit 3x gezonder? Begin met een veggieburger! Nog een gezondheidshack? Vervang frietjes door pastinaakfrietjes uit de oven. En tenslotte: maak een heerlijk fris sausje op basis van yoghurt. Voilà, op en top genieten dus!

Ingrediënten

  • 1 grote pastinaak
  • 2 veggieburgers
  • 1 gele ui
  • 125 gr volle yoghurt
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 100 gr rode kool (fijngesneden)
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes krokant zijn. Schik de quinoaburger de laatste 10 min. mee op de bakplaat.
  2. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een stoof pot en stoof de ui zo'n 10 min. op zacht vuur, tot de ui zacht en zoet is. Kruid met een snuifje zout.
  3. Meng de ui onder de yoghurt. Proef en breng op smaak met een snuifje zout en zwarte peper (zie tip).
  4. Bak het hamburgerbroodje de laatste 5 min. mee in de oven bij de frietjes.
  5. Halveer het broodje. Bestrijk met de uidip en schik de quinoaburger en rode kool erop. Serveer de burger met de pastinaakfrietjes en overige dip. Smakelijk!
  6. TIP: Voeg eventueel een scheutje citroensap of witte wijnazijn toe om de dip iets frisser te maken