Chicken nuggets-burger met appel-koolsla en pastinaakfrietjes

30 MIN
2 personen
Chicken nuggets-burger met appel-koolsla en pastinaakfrietjes

Dit gerecht brengt het beste van twee fastfood-werelden bij elkaar. We maken er natuurlijk een verantwoorde versie van. We paneren onze chicken nuggets helemaal zelf en serveren ze met groentjes. Heerlijk krokant!

Ingrediënten

  • 1 grote pastinaak
  • 100 gr panko
  • 300 gr kippenhaasjes
  • 100 gr gesneden rode kool
  • ½ rode appel
  • ½ teentje knoflook
  • 60 gr volle yoghurt
  • 2 hamburgerbroodjes
  • olie
  • snuifje paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Schik op de bakplaat en hussel door elkaar met wat olie, paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schuif 20-25 min. in de oven, tot de frietjes mooi goudbruin zijn. Schep halverwege eens om.
  2. Chicken nuggets: meng de bloem met ongeveer 5 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Schep de panko in een ander diep bord en kruid met zout en zwarte peper. Haal de kippenhaasjes eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door de panko. Houd koel voor later.
  3. Kneed de rode kool 1 min in een grote kom voor een zachtere smaak en textuur. Snijd de appel in kleine staafjes en voeg toe (zie tip). Pers de knoflook erbij en voeg de yoghurt toe. Kruid met zout en zwarte peper en meng goed.
  4. Verhit een flinke scheut olie in een andere, grote pan. Bak de chicken nuggets zo’n 4-5 min. per kant tot ze krokant en goudbruin zijn.
  5. Rooster de hamburgerbroodjes de laatste 5-8 min. mee in de oven.
  6. Beleg de broodjes met wat koolsla en de krokante nuggets. Serveer met de pastinaakfrietjes. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de rode kool en appel ook even in de hakmolen grofhakken, zo kunnen er meer groentjes tussen je broodje.