Het is zover, de feestdagen zitten erop. Hopelijk beleefde je mooie en heerlijke momenten met je geliefden. Een prachtig, smaakvol 2023 van het 15gram- en Foodbag-team gewenst! Wij hebben vooral veel goesting om jullie nóg veel meer kookinspiratie te geven het komende jaar. En laten we daar meteen aan beginnen! Want nu het feestgedruis wat uitdooft, hebben wij - merken we zelf - vooral veel behoefte aan heerlijk winters comfort food. Niet te zwaar, maar wel heerlijk op smaak en met lekkere winterse groenten. Dit is wat we voor jullie in petto hebben. Alle gerechten kan je bestellen bij Foodbag.be, check zeker die met 15gram-label!


Gehaktballetjes met geroosterd witloof, pompoenpuree en pepersaus


Gehaktballetjes met geroosterd witloof, pompoenpuree en pepersaus
In plaats van het witloof te stoven, geven we het een lekkere twist en crunch in de oven. De combinatie van pompoenpuree, gehaktballetjes en pepersaus met een vleugje dragon, zorgt voor een seizoensbordje waarvan je wil blijven eten. Bekijk recept



Varkenshaas met gebakken appeltjes, balsamico en geroosterde aardappelen


Varkenshaas met gebakken appeltjes, balsamico en geroosterde aardappelen
De inspiratie voor dit gerecht haalden we bij de Ierse chef Donal Skehan. Hij noemt de combinatie van appel, varkensvlees en de kleverige saus hemels. Wij moesten hem na het proeven van zijn recept gelijk geven! Doe jij dat ook? Bekijk recept



Chipolata met wortelstoemp, ajuinsaus en veldsla


Chipolata met wortelstoemp, ajuinsaus en veldsla
Een bordje grootmoeders keuken stelt nooit teleur. Klassiek, nostalgisch en o zo lekker. Laat het smaken! Bekijk recept



Veggieburger met pastinaakfrietjes en uiendip


Veggieburger met pastinaakfrietjes en uiendip
Hoe maak je hamburger-fruit 3x gezonder? Begin met een veggieburger! Nog een gezondheidshack? Vervang frietjes door pastinaakfrietjes uit de oven. En tenslotte: maak een heerlijk fris sausje op basis van yoghurt. Voilà, op en top genieten dus! Bekijk recept



Pasta pesto met champignons en veggie kebab


Pasta pesto met champignons en veggie kebab
Wist je dat je ook zonder kaas een heerlijke pesto op tafel kan toveren? Het geheim zit 'm in de edelgistvlokken (vlokken van gedroogde gist). Die voegen een subtiel vegan kaassmaakje toe en zorgen voor de juiste consistentie. Proef het vooral zelf in deze originele vegan pasta pesto! Bekijk recept



Risotto met grijze garnalen, prei en wortel


Risotto met grijze garnalen, prei en wortel
Risotto is puur natuur al een ware delicatesse. Voeg daar nog grijze garnalen aan toe en je hebt er één die doet watertanden. Risot-tof! Bekijk recept



Zoete aardappel met pulled chicken, guacamole en coleslaw


Zoete aardappel met pulled chicken, guacamole en coleslaw
Een explosie van kleuren en texturen op je bord. Het smakenpalet krijgt een Mexicaanse twist dankzij BBQ-kruiden, limoen en avocado. Buen provecho! Bekijk recept