Krokante kip met appelmoes, krieltjes en regenboogwortelen
40 MIN
2 personen
Een bordje nostalgie met een twist. Zo zou je dit gerecht kunnen noemen. De kip krijgt een krokant jasje van maïsvlokken, de appelmoes een vleugje kaneel en gember.
Ingrediënten
300 gr gekleurde wortelen
400 gr krielaardappelen
2 rode appels
20 gr verse gember
100 gr maïsvlokken
2 kipfilets
50 gr babyleaf sla
olijfolie
2 el bloem
snuifje kaneelpoeder
½ el witte wijnazijn
1 kl honing
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Snijd de wortel overlangs doormidden, de dikkere exemplaren snijd je nog eens in 2 (schillen hoeft niet). Hussel de krieltjes (schillen hoeft niet) en wortel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, snuif zout en zwarte peper. Zet 20-25 min. in de oven, tot de krieltjes en wortel gaar zijn.
Snijd de appel in stukjes van 2 cm. Schep de appelblokjes in een diepe kookpot. Rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Voeg de gember en het kaneelpoeder (optioneel) bij de appelblokjes. Giet er een scheutje water bij. Breng het geheel aan de kook en laat zo'n 6-7 min. pruttelen. Roer regelmatig en prak op het einde met een vork tot moes. Breng op smaak met zwarte peper.
Meng in een diep bord de bloem met ongeveer 5 el water tot een vloeibaar beslag. Schep de maïsvlokken in een ander diep bord en kruid met zout en zwarte peper (zie tip). Haal de kip eerst door het beslag en vervolgens door de maïsvlokken.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en bak de kip zo’n 7-8 min. per zijde goudbruin en krokant op middelhoog vuur.
Dressing: meng de witte wijnazijn en vloeibare honing met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met flink wat zout en zwarte peper. Schep de sla onder de dressing.
Controleer of de kip en de groenten gaar zijn. Serveer de krokante kip met de krielaardappelen, wortel en appelmoes. Werk af met de salade. Smakelijk!
TIP: Heb je zin om wat te experimenteren met kruiden? Voeg nog wat paprikapoeder, currypoeder of knoflookpoeder toe aan de kruiding van de maïsvlokken.
Laat ons weten wat je ervan vindt via