Veggie witte pens met appelmoes, gebakken aardappelen en rode kool

30 MIN
2 personen
Veggie witte pens met appelmoes, gebakken aardappelen en rode kool

Soms verlang je naar lekkers uit grootmoeders keuken. We serveren je vandaag zo'n old school gerecht in een veggie jasje, met veggie witte pens van BonMush! Die is gemaakt van oesterzwammen, ui en peterselie. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 25 gr rozijnen
  • 1 rode kool
  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 2 veggie witte pensen, bijv. van BonMush
  • 1 el mosterd
  • 140 gr appelmoes
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water.
  2. Hak de rode kool fijn. Smelt een klont boter in een pot en stoof de rode kool 1-2 min. aan. Voeg een scheutje water toe en laat sudderen op zacht vuur, terwijl je de rest van het gerecht bereidt. Kruid met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en zet net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar. Giet af.
  4. Verwijder het plastieken omhulsel van de pens, dat is niet eetbaar. Verhit een klontje boter in een pan en bak de pens 4-5 min. op middelhoog vuur, tot die goudbruin kleurt.
  5. Schep intussen de rozijnen (uitgelekt) onder de rode kool.
  6. Serveer de pens met de rode kool, aardappelen, appelmoes en een lepeltje mosterd (zie tip). Smakelijk!
  7. TIP: Je kan de appelmoes zowel warm als koud serveren.