Uitsmijter met ham, komkommer, tomaat en veldsla

20 MIN
2 personen
Uitsmijter met ham, komkommer, tomaat en veldsla

Brood, twee spiegeleitjes en ham (of kaas) zijn de basisingrediënten voor een typische uitsmijter. We laten voor deze versie de kaas achterwege en serveren er een extra portie groenten bij. Zo kan jij er zonder veel moeite weer helemaal tegenaan!

Ingrediënten

  • 50 gr veldsla
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 3 stuks platbrood
  • 1 mini-komkommer
  • 4 el mayonaise
  • 150 gr ham
  • 4 eieren
  • boter
  • olijfolie
  • 1 kl witte wijnazijn
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tomaat en komkommer in dunne plakjes. Snipper de sjalot fijn.
  2. Breng de veldsla op smaak met de sjalot, een scheutje olijfolie, witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  3. Smelt een klont boter in een pan en bak de spiegeleieren. Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Rooster het platbrood 5 min. in de oven, tot het warm en krokant is.
  5. Smeer een laagje mayonaise op het platbrood. Schik de tomaat, komkommer en ham erop. Kruid met zwarte peper. Schik het spiegelei erop en serveer met de veldsla. Smakelijk!