Stamppot met gerookte zalm, knolselderpuree, spinazie en een eitje
30 MIN
2 personen
Een prachtig fris gerechtje, dat superlekker smaakt aan het begin van de lente! Frisse kleuren en smaken, wat wil je nog meer?
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
10 gr bieslook
1 sjalot
50 gr spinazie
60 gr volle yoghurt
2 eieren
100 gr gerookte zalm
boter
olijfolie
scheutje witte wijnazijn
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Schil de knolselder en snijd in stukken van zo'n 3 cm. Snijd de aardappelen in gelijke stukken (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Hak intussen de bieslook fijn. Snipper de sjalot heel fijn.
Salade: meng de spinazie met de helft van de sjalot en breng op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen en knolselder af en stamp, samen met de yoghurt, tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep de bieslook en de rest van de sjalot eronder.
Smelt een klontje boter in een pan en bak 1 spiegelei per persoon. Kruid met zout en zwarte peper.
Schep de stamppot op een bord en schik de gerookte zalm erbij. Serveer met het spiegelei en de spinaziesalade. Smakelijk!