Uiensoep met gegratineerde kaastoast

35 MIN
4 personen
Uiensoep met gegratineerde kaastoast

Een echte Franse winterklassieker, deze gloeiend hete uiensoep. Daar hoort uiteraard een gegratineerde kaastoast in. Zalig op een koude dag!

Ingrediënten

  • 1 stokbrood, grof gesneden
  • 1 kg ui, in ringen
  • 1 el vloeiende bloem
  • 30 g kaas, geraspt
  • 1½ l groentebouillon
  • 3 el olijfolie
  • 1 kruidentuiltje, tijm, laurier, peterseliestengels
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Verhit olijfolie in een pot en bak de uiringen goudbruin. Bestrooi met de bloem en blus met de bouillon.
  3. Voeg het kruidentuiltje toe en dek af. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Vis het kruidentuiltje uit de soep en breng op smaak met peper en zout.
  5. Beleg ondertussen het stokbrood met de geraspte kaas. Schuif in de oven tot de kaas gesmolten is.
  6. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de kaastoasten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 427.77 kcal
Koolhydraten 55.12 g
waarvan suikers 16.52 g
Vet 15.51 g
waarvan verzadigd 3.72 g
Proteïnen 13.19 g
Vezels 8.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin