Kaasfondue

25 MIN
4 personen
Kaasfondue

Geraspte Emmentaler en Gruyère worden ondergedompeld in witte wijn en Kirsch. Geniet met een blokje brood, augurkjes en zilveruitjes van dit winters gerecht.

Ingrediënten

  • 1 brood, in blokjes
  • 1 bokaal augurk
  • 1 bokaal zilverui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g emmentaler
  • 200 g gruyère
  • 300 ml witte wijn
  • 3 cl kirsch
  • 1 el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Rasp de kazen. Neem een gietijzeren kookpot of fonduepan en doe er de wijn in. Pers er de teentjes knoflook bij. Warm de wijn op. Roer er beetje bij beetje de geraspte kaas bij, tot die is opgenomen
  2. Los de maïzena op in wat water en roer door de kaasfondue. Breng aan de kook totdat deze mooi indikt. Breng op smaak met de kirsch, peper en zout.
  3. Serveer de kaasfondue met de blokjes brood, stukjes augurk en zilveruitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 984.13 kcal
Koolhydraten 103.34 g
waarvan suikers 15.75 g
Vet 34.85 g
waarvan verzadigd 20.6 g
Proteïnen 44.37 g
Vezels 7.08 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin