Tortiglione met kip en basilicumsaus met champignons, tomaat en rucola

35 MIN
2 personen
Tortiglione met kip en basilicumsaus met champignons, tomaat en rucola

Fan van de Italiaanse klassieker ‘kip Alfredo’? Zet je dan maar schrap voor mijn kiplekkere versie met champignons, basilicum- roomsaus en verse stukjes tomaat. De pittige rucola geeft het geheel extra pit. Zó lekker dat het bijna zondig aanvoelt.

Ingrediënten

  • 1 tomaat
  • 250 gr witte champignons
  • 200 gr tortiglioni pasta
  • 2 kipfilets
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr basilicum
  • 50 gr rucola
  • 50 gr Gran Moravia (of parmezaan)
  • 125 gr Griekse yoghurt
  • boter
  • olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • snuifje cayennepeper
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Snijd de tomaat in stukjes. Schep in een kommetje en giet de witte wijnazijn en een scheutje olijfolie erbij. Breng op smaak met een snuifje cayennepeper, zout en zwarte peper. Schep goed om en zet even opzij.
  3. Snijd de champignons in plakjes. Smelt een klontje boter in een diepe stoof pot en laat goed heet worden. Bak de champignons 2-4 min., tot ze beginnen 'piepen'. Kruid met zout en flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur en laat nog 2 min. verder bakken.
  4. Kook intussen de pasta in zo'n 10 min. al dente.
  5. Smelt een klontje boter in een braadpan. Kruid de kipfilet met zout en zwarte peper en bak zo'n 5-7 min. per zijde op middelhoog vuur. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie.
  6. Pers de knoflook. Verhit (in dezelfde pan als de kip) een scheutje olijfolie en fruit de knoflook zo’n 2 min. Haal uit de pan en schep samen met het basilicum en een handvol rucola in een maatbeker (zie tip). Voeg er de helft van de Gran Moravia en de yoghurt aan toe en mix tot een gladde saus.
  7. Giet de pasta af en schik opnieuw in de pot. Schep de champignons, basilicumsaus en de rest van de rucola eronder. Serveer met de kipfilet en een flinke lepel tomatenstukjes. Werk af met de rest van de Gran Moravia. Smakelijk!
  8. TIP: De rucola geeft wat meer pit aan de basilicumsaus. Voeg er naar smaak meer aan toe!