Hutsepot met skrei

30 MIN
2 personen
Hutsepot met skrei

Hutsepot is een typisch gerecht uit de Vlaamse keuken! Een stevige lekkere stoofpot waarbij wintergroenten, skrei en aardappelen samen in één kookpot gaan, yum!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 rapen
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 2 takjes tijm
  • ½ groentebouillonblokje
  • 2 skreifilets
  • 10 g krulpeterselie
  • 1 el boter
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil de aardappelen, de rapen en de wortelen. Snij ze in blokjes. Snij de selder in boogjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  2. Verhit de boter in een stoofpot en stoof de ui 2 minuten. Voeg de aardappelen, rapen, wortelen en selder toe. Stoof opnieuw 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet een deksel op de pot. Laat 8 minuten pruttelen.
  3. Kruid de skreifilets met peper en zout. Schud de stoofpot voorzichtig op en leg er dan de skreifilets bij. Zet het deksel opnieuw op de pot en laat nog 8 minuten verdergaren. Snij de peterselie ondertussen fijn.
  4. Verdeel de hutsepot over diepe borden, werk af met de fijngesneden peterselie en serveer.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 509.41 kcal
Koolhydraten 68.14 g
waarvan suikers 17.01 g
Vet 9.62 g
waarvan verzadigd 5.11 g
Proteïnen 32.96 g
Vezels 18.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin