Pladijs met preipuree en wittewijnsaus

30 MIN
2 personen
Pladijs met preipuree en wittewijnsaus

Gebakken pladijs met een lekkere zachte aardappelpuree met gestoofde prei. De wittewijnsaus geeft dit gerechtje een feestelijk tintje.

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 stengels prei
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 sjalot
  • 10 g krulpeterselie
  • 100 ml witte wijn
  • 2 pladijsfilets, in vlinder
  • 100 ml room
  • 3 el boter
  • 3 el bloem
  • 3 el melk
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Snij het groene deel en de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen. Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng per persoon 50 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Snij de sjalot fijn. Snij de peterselie fijn.
  3. Laat 1/3de van de boter smelten in een steelpannetje en stoof de fijngesneden sjalot aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  4. Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er 1/3de van de boter en de melk door. Houd warm.
  5. Doe de bloem in een bord of schaal. Dep de pladijsfilets droog, kruid ze met peper en zout en haal door de bloem. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de pladijsfilets goudbruin aan beide kanten. Roer de room door de saus, breng op smaak met peper en zout en roer er de fijngesneden peterselie door.
  6. Serveer de preipuree met de gebakken pladijsfilets en lepel er de wittewijnsaus over.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 758.32 kcal
Koolhydraten 60.29 g
waarvan suikers 2.78 g
Vet 41.94 g
waarvan verzadigd 24.83 g
Proteïnen 22.71 g
Vezels 7.41 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin