Tongschar meunière met ovenfrietjes en sla

30 MIN
2 personen
Tongschar meunière met ovenfrietjes en sla

Vandaag een echte klassieker op het menu: tongschar meunière, dat is een heerlijk boter-citroensausje met lekkere ovenfrietjes en frisse salade met dressing. Klassiek wordt dit gerecht met tong gemaakt, maar het is zeker ook heel lekker met zijn ondergewaarde broertje schartong. Proef het vooral zelf!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ sjalot
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 little gems
  • ½ citroen
  • 2 tongscharfilets, in vlinder
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el bloem
  • 1 kl mosterd
  • 1 kl wittewijnazijn
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes en dan in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de frietjes op. Besprenkel met de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de sjalot fijn. Snij de krulpeterselie fijn. Meng de fijngesneden sjalot met de wittewijnazijn en mosterd, en roer er druppelgewijs de extra vierge olijfolie door en per persoon 1 koffielepel water. Voeg ook 1/3de van de peterselie toe en kruid met peper en zout. Maak de blaadjes van de little gem los.
  3. Pers het sap van de citroen. Doe de bloem in een bord en kruid met peper en zout. Haal de tongscharfilets door de bloem. Smelt de boter in een antikleefpan en bak de tongscharfilets 2-3 minuten per kant, tot ze goudbruin kleuren. Schep de visfilets uit de pan en roer het citroensap en de rest van de peterselie door de boter waarin je de vis hebt gebakken.
  4. Meng de little gem blaadjes met de dressing. Serveer de gebakken tongscharfilets met de botersaus, de sla en de ovenfrietjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 608.33 kcal
Koolhydraten 46.66 g
waarvan suikers 1.41 g
Vet 33.51 g
waarvan verzadigd 12.65 g
Proteïnen 27.99 g
Vezels 7.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin