Tiroler Gröstl met prei, champignons en veggiereepjes

40 MIN
2 personen
Tiroler Gröstl met prei, champignons en veggiereepjes

Na een dag op (denkbeeldige) skilatten smaakt niks zo lekker als een stevige maaltijd! Wist je dat Tiroler Gröstl het nationale gerecht is van Tirol? We maken een versie zonder vlees door de spek te vervangen door veggiereepjes.

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr witte champignons
  • 1 stengel prei
  • 1 stengel lente-ui
  • 200 gr veggie reepjes
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de aardappelen in stukken van zo’n 2 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar. Giet af en laat zoveel mogelijk afkoelen. Afgekoelde patatjes bakken mooier.
  2. Snijd intussen de ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Snijd de prei in fijne ringen. Snipper de lente-ui fijn.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de veggiereepjes goudbruin en krokant op middelhoog vuur. Haal uit de pan.
  4. Smelt een flinke klont boter in een nieuwe pan en bak de aardappelen goudbruin op middelhoog vuur. Geef ze tijd om een mooi korstje te krijgen. Verlaag het vuur eens de aardappelen bruin zijn. Schud af en toe met de pan.
  5. Smelt intussen een klont boter in de pan van de veggiereepjes en bak de ui, prei en champignons 5-7 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Verlaag het vuur en voeg de knoflook toe. Laat 2 min. meebakken. Schep bij de aardappelen in de pan.
  6. Smelt tenslotte een klontje boter in de pan van de champignons (indien nodig) en bak een spiegelei per persoon erin. Kruid met zout en zwarte peper.
  7. Schep de veggiereepjes onder de aardappelen en groenten. Schep vervolgens het ei erop. Werk af met de lente-ui. Smakelijk!
  8. TIP: Werk met twee pannen zodat je alles voldoende ruimte krijgt om krokant te bakken.