Aaah, de bergen in de winter! Wie ski- of snowboard fanaat is, weet hoe zalig vertoeven het er is. Die frisse zuivere berglucht, de prachtige besneeuwde toppen, de absolute stilte die tussen de bomen hangt... Op en top genieten! En na een lange ski- of wandeldag, dan smaakt een bordje stevige bergkost eens zo goed! Maar de thuisblijvers hoeven het niet aan hun hart te laten komen, want ook bij ons kan die typische Franse, Duitse, Oostenrijkse, Italiaanse of Zwitserse kost zo fantastisch smaken in de winter.

En we hebben leuk nieuws voor jou, want deze week kan je maar liefst 4 verrassende berghutgerechten bestellen bij Foodbag.be! Ga je voor mac 'n cheese met gehakt en pompoen, veggie Tiroler gröstl, tartiflette of een Balls 'n Glory raclettebal?? Of gewoon allemaal, want dat kan ook! En wie nog meer honger heeft, hebben we nog wat extra suggesties om thuis klaar te maken. Schmackhaft!

 

Mac 'n cheese met gehakt en pompoen


Mac 'n cheese met gehakt en pompoen
We nemen je mee op skivakantie! Of toch naar de après-ski maaltijd. De pompoenblokjes zijn al voorgesneden en mixen we door de saus. Daardoor kleurt die ook mooi oranje! Bekijk recept

Tiroler Gröstl met prei, champignons en veggiereepjes


Tiroler Gröstl met prei, champignons en veggiereepjes
Na een dag op (denkbeeldige) skilatten smaakt niks zo lekker als een stevige maaltijd! Wist je dat Tiroler Gröstl het nationale gerecht is van Tirol? We maken een versie zonder vlees door de spek te vervangen door veggiereepjes. Bekijk recept


Kaasfondue met krieltjes, broccoli en champignons


Kaasfondue met krieltjes, broccoli en champignons
Beeld je in: je bent op skivakantie en glijdt vlotjes over de piste richting de chalet. Daar wacht een dampende pot kaasfondue. Was het maar waar! Ik probeer het skivakantiegevoel in huis te halen te met dit gerecht. Laat je weten of 't is gelukt? Bekijk recept

Wat kan je nog in kaasfondue doen? Ontdek het hier!



Tiroler gröstl met Frankfurter worst en rode kool


Tiroler gröstl met Frankfurter worst en rode kool
Snak je ook naar een pak sneeuw en wat frisse berglucht? Zet je op een denkbeeldig bankje aan een skihut met uitzicht op een blauwe hemel en dit bordje comfortfood op basis van aardappel, ui en ei. Bekijk recept



Tartiflette met Camembert, spel en bloemkool in kruidige room


Tartiflette met Camembert, spel en bloemkool in kruidige room
Tartiflette is een hartverwarmend traditioneel Frans aardappelgerecht. Populair in de Alpen en ideaal na een dagje skiën of een stevige winterwandeling. We brengen het tot bij je thuis en geven 't een smaakvolle upgrade met Camembert en tijm. Bekijk recept



Kaasfondue in een brood


Kaasfondue in een brood
Een kaasfondue? Yes please! Scoor bij je gasten met deze originele kaasfondue, gepresenteerd in een brood! Je kan stukjes brood afbreken en in de smeuïge kaas soppen, winters genieten! Bekijk recept



Schnitzel met champignonroomsaus, witloofslaatje en rozemarijnaardappelen


Schnitzel met champignonroomsaus, witloofslaatje en rozemarijnaardappelen
Zin in een lekkere degelijke maaltijd zonder franjes maar wél veel smaak? Je bent aan het goede adres! Krokante en sappige zelfgemaakte schnitzels, een heerlijk romig sausje met gebakken champignons, een witloofslaatje en lekker hartige rozemarijnaardappelen uit de oven. Hier geniet het hele gezin van! Bekijk recept



Kaiserschmarrn


Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn zijn de Oostenrijkse versie van pannenkoeken. Het zijn gebakken deegballetjes, heerlijk met suiker of confituur. Bekijk recept