Tian van courgette en aubergine met gehaktballetjesbrochette en couscous

30 MIN
2 personen
Tian van courgette en aubergine met gehaktballetjesbrochette en couscous

Vandaag gaan we voor een heerlijk Zuiders gerecht, met Moorse invloeden. Een tian van courgette, aubergine en tomaat, met daarbij Marrokkaans gekruide gehaktballetjes en couscous. Dit wordt verrassend lekker!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 2 takjes tijm
  • 250 ml tomatenpassata
  • ½ ui
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl ras el hanout
  • 4 satéprikker
  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 10 g bladpeterselie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette en aubergine in plakjes van 0,5 cm. Leg de plakjes courgette en aubergine op keukenpapier en bestrooi met zout. Leg er nog een laag keukenpapier op. Laat even rusten. Snij de tomaten in zo fijn mogelijke plakjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Giet de passata in een ovenschaal. Dep de aubergine- en courgetteplakjes goed droog en kruid met peper. Maak rijtjes in de ovenschaal met afwisselend een plakje tomaat, courgette, aubergine,... Ga zo voort tot alle ingrediënten opgebruikt zijn, strooi er de tijmblaadjes over. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  3. Snij de aangegeven hoeveelheid ui fijn. Doe het gehakt, de fijngesneden ui, ras el hanout en een snuf peper en zout in een kom en meng. Vorm met vochtige handen gehaktballetjes. Rijg ze op de satéprikkers. Leg in een aparte ovenschaal en zet 15 minuten mee in de oven. Keer de prikkers halverwege om.
  4. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken. Hak de bladpeterselie fijn.
  5. Schep de couscous op borden. Schep er de groenten bij en leg er de gehaktballetjessatés bij. Overstrooi met peterselie en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 669.15 kcal
Koolhydraten 78.14 g
waarvan suikers 14.82 g
Vet 19.36 g
waarvan verzadigd 7.07 g
Proteïnen 41.22 g
Vezels 12.35 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin