Gehaktballetjes 'moussaka' met aubergine, feta en geroosterde aardappelen

35 MIN
2 personen
Gehaktballetjes 'moussaka' met aubergine, feta en geroosterde aardappelen

Dezelfde smaken als moussaka, maar dan in een snellere, gemakkelijkere en lichte versie! Gehaktballetjes in een zalige tomaat-auberginesaus met daarbij geroosterde aardappelen en afgewerkt met feta. Echt, een revelatie!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 500 ml tomatenpassata
  • 100 g feta
  • 3 el olijfolie
  • 1 el suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met 1/3 van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de aubergine in blokjes. Hak de bladpeterselie fijn.
  3. Doe de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en het gehakt in een kom. Kruid met peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehaktballetjes van, 5 per persoon.
  4. Verhit 1/3 van de olijfolie in een kookpot en voeg de rest van de ui toe. Stoof 1 minuut en voeg dan de rest van de knoflook en aubergineblokjes toe. Stoof 1 minuut en voeg dan per persoon 75 milliliter water toe. Laat stoven tot het vocht verdampt is. Schep regelmatig om.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een antikleefpan en bak de gehaktballetjes rondom aan gedurende 10 minuten. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  6. Voeg de oregano, de tomatenpassata en de suiker toe aan de aubergineblokjes. Kruid met peper en zout. Laat 12-15 minuten stoven. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en laat kort doorwarmen.
  7. Verkruimel de feta. Serveer de geroosterde aardappelen met de balletjes in de tomaat-auberginesaus. Werk af met verkruimelde feta en fijngehakte bladpeterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 918.24 kcal
Koolhydraten 66.98 g
waarvan suikers 17.49 g
Vet 52.05 g
waarvan verzadigd 17.89 g
Proteïnen 41.43 g
Vezels 13.89 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin