Thaise curry met noedels, boterboontjes, paprika en paksoi

30 MIN
2 personen
Thaise curry met noedels, boterboontjes, paprika en paksoi

We maken een Thaise curry met homemade currypasta, met daarbij rijstnoedels en lekker veel groentjes. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 20 gr verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • ½ rode chilipeper
  • 1 stengel citroengras
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 100 gr boterboontjes
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 paksoi
  • 200 gr rijstnoedels
  • 30 gr geroosterde cashewnoten (met soja-sesamsmaak, bijv. van het merk Xavie's)
  • olie
  • 1 kl sojasaus
  • 1 el maïszetmeel
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Currypasta: hak de gember, knoflook, sjalot, rode chilipeper en het citroengras fijn en schik in een maatbeker. Voeg de tomatenpuree, sojasaus (optioneel), maïszetmeel en een flinke scheut (sesam)olie toe en mix met een staaf mixer tot een gladde kruidenpasta.
  2. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden en halveer ze vervolgens. Halveer de puntpaprika in de lengte en snijd in fijne reepjes. Snijd het wit van de lente-ui in stukken van 2 cm. Snijd de paksoi in stukken van 2 cm.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook voor de noedels.
  4. Verhit een scheut (sesam)olie in een wokpan op hoog vuur. Wok de boontjes, puntpaprika en het wit van de lente-ui 3 min. Voeg vervolgens het wit van de paksoi en de currypasta toe en wok nog 3 min. mee. Voeg vervolgens ook het groen van de paksoi toe. Verlaag het vuur, overgiet het geheel met 100 ml water per persoon en laat zacht pruttelen.
  5. Kook intussen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet de noedels af en meng op het einde door de curry (zie tip), als de groenten beetgaar zijn.
  6. Topping: hak het groen van de lente-ui in fijne ringen. Hak de cashewnoten fijn. Meng in een kommetje.
  7. Serveer de noedelcurry in een kom en werk af met de topping. Smakelijk!
  8. TIP: Je kan de noedels ook apart serveren, naast de curry.