Tajine van tomaat en ei

25 MIN
4 personen
Tajine van tomaat en ei

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 8 tomaten, in stukjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • ½ bussel peterselie, fijngehakt
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl komijnpoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui en de knoflook in een tajine met de olijfolie. Voeg de paprika- en komijnpoeder toe en laat 2 minuten sudderen.
  2. Voeg er de tomaten en de helft van de peterselie toe en kruid met peper en zout. Roer alles door elkaar en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Breek er dan voorzichtig de eieren boven, zodat de eigelen heel blijven. Laat nog 4 minuten zachtjes sudderen onder deksel.
  4. Strooi de resterende peterselie erover en serveer met Turks brood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 446.52 kcal
Koolhydraten 63.34 g
waarvan suikers 6.18 g
Vet 11.31 g
waarvan verzadigd 2.17 g
Proteïnen 19.25 g
Vezels 4.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin