De laatste loodjes wegen het zwaarst! De Dagen Zonder Vlees lopen op zijn einde en ook dit jaar hebben massaal veel mensen, 89.888 om precies te zijn, deelgenomen. Maaltijden zonder vlees kunnen erg lekker en voedzaam zijn, en zijn vaak ook verrassend gezond. Nog eens 5 x inspiratie om die eindstreep te halen!

1. Linguine met aubergines en mozzarella


Deze super eenvoudige linguine met aubergines, mozzarella en pijnboompitjes kan je in één pan klaarmaken. Snel, vegetarisch en overheerlijk!

Linguine met aubergines en mozzarella

2. Gebakken rijstnoedels met groenten


Een Aziatisch wokgerecht, ideaal om restjes te verwerken van je Dagen Zonder Vlees. Deze gebakken rijstnoedels met groenten zijn vegetarisch en snel klaar!

Heerlijk gebakken rijstnoedels met groenten voor de dagen zonder vlees

3. Melanzane alla parmegiana


Een heerlijke vegetarische Italiaanse klassieker is melanzane alla parmegiana, een lekkere ovenschotel van aubergines met tomatensaus, mozzarella en parmezaan. Gebruik buffelmozzarella om jezelf echt eens te verwennen, je hebt het tenslotte verdiend!

Een Italiaanse melanzane alla parmegiana

4. Quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge wortelen


Een echte topper met de lente in het land is deze quiche met geitenkaas, lente-ui en jonge worteltjes. Maak er een knapperig slaatje bij.

Een heelrijk vegetarische quiche met geitenkaas, lente-uitjes en jonge wortelen

5. Tajine van tomaat en ei


Deze tajine van tomaat en ei is supermakkelijk, lekker en gezond. Dit vegetarische pannetje wordt lekker gekruid en is heerlijk met wat Marokkaans brood.

Een lekkere tajine van tomaat en ei