Kaasfondue in een brood

25 MIN
4 personen
Kaasfondue in een brood

Een kaasfondue? Yes please! Scoor bij je gasten met deze originele kaasfondue, gepresenteerd in een brood! Je kan stukjes brood afbreken en in de smeuïge kaas soppen, winters genieten!

Ingrediënten

  • 200 g gruyère
  • 200 g emmentaler
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie
  • 10 augurken, in stukjes
  • 20 zilveruitjes
  • 1 brood, rond
  • 1 el maïszetmeel
  • 300 ml witte wijn
  • olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de wijn in een kookpot. Pers er de teentjes knoflook bij en warm op. Roer er beetje bij beetje de geraspte kaas bij, tot die is gesmolten.
  2. Los de maïzena op in wat water en roer door de kaasfondue en laat indikken. Kruid met peper en zout.
  3. Maak een vierkante insnijding in het brood. Snij het ganse stuk brood weg, zodat je het uitholt. Snij het broodkruim in blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de broodblokjes goudbruin.
  4. Giet de kaasfondue in het uitgeholde brood. Werk af met fijngesneden peterselie. Serveer met de broodblokjes, augurken en uitjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 944.09 kcal
Koolhydraten 95.62 g
waarvan suikers 8.98 g
Vet 34.85 g
waarvan verzadigd 20.6 g
Proteïnen 44.18 g
Vezels 5.97 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin