Tagliatelle met inktvis en rucola

25 MIN
4 personen
Tagliatelle met inktvis en rucola

Pijlinktvis past perfect met tagliatelle. In combinatie met pure ingrediënten zoals rucola en spinazie komen de smaken van de calamares goed tot zijn recht.

Ingrediënten

  • 500 g pijlinktvissen, in ringen
  • 200 g tagliatelle
  • 60 g spinazie, grof gehakt
  • 40 g rucola, grof gehakt
  • 3 el citroensap
  • 2 kl olijfolie
  • 3 takjes dille, fijngehakt
  • 6 takjes basilicum, fijngehakt
  • 2 el bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de tagliatelle beetgaar zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Bak de ringen inktvis 4-5 minuten gaar in de olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Giet de pasta af en doe hem bij de inktvis. Voeg de dille, de basilicum en de bieslook toe. Meng er vervolgens de rucola en spinazie onder en schep om.
  4. Breng de pasta op smaak met het citroensap, peper en zout. Verdeel over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 316.89 kcal
Koolhydraten 35.71 g
waarvan suikers 2.43 g
Vet 6.32 g
waarvan verzadigd 1.72 g
Proteïnen 27.97 g
Vezels 2.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin