Taco's met kip, salsa en cheddar

25 MIN
2 personen
Taco's met kip, salsa en cheddar

Een ode aan de Mexicaanse keuken met onze favoriete taco's: heerlijke tortilla's gevuld met kruidige blokjes kip, een versgemaakte salsa en cheddarkaas.

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • ½ komkommer
  • 1 ui
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 2 kipfilet
  • 4 tortilla's
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • ½ potje zure room
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de tomaten en komkommer in blokjes. Snij de ui fijn. Hak de koriander fijn. Pers de aangegeven hoeveelheid limoen. Meng in een kom de blokjes tomaat, de blokjes komkommer, de koriander, het limoensap en de helft van de ui. Kruid met zout en cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt). Dit is de salsa.
  2. Snij de kipfilets in fijne reepjes. Haal de tortilla's uit de verpakking en warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  3. Verhit de olie in een antikleefpan en voeg de rest van de ui toe. Roerbak voor 2 minuten en voeg dan de kippenreepjes en de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5 minuten, tot de kip mooi gebakken is. Kruid met peper en zout.
  4. Zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zijn eigen taco's maken.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 732.55 kcal
Koolhydraten 53.82 g
waarvan suikers 10.12 g
Vet 32.19 g
waarvan verzadigd 15.74 g
Proteïnen 50.44 g
Vezels 5.79 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin