Taco's met gehakt en pico de gallo

25 MIN
2 personen
Taco's met gehakt en pico de gallo

Een echte Mexicaanse klassieker: taco's met kruidig gehakt en groentjes, een frisse pico de gallo salsa erbij en afgewerkt met cheddarkaas. Fiesta Mexicana!

Ingrediënten

  • 1 little gem
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • ½ gele paprika
  • 10 g koriander
  • ½ limoen
  • 4 tortilla's
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Mexicaanse kruidenmix
  • 40 g cheddarkaas
  • 1 el arachideolie
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Maak de blaadjes los van de little gem en snij ze in fijne reepjes. Snij de tomaat in blokjes. Snij de helft van de uien heel fijn, snij de andere helft in halve ringen. Snij de gele paprika in blokjes. Pluk de blaadjes koriander en snij fijn. Pers het sap van de aangegeven hoeveelheid limoen.
  2. Meng de blokjes tomaat met de fijngesneden ui, het sap van de limoen, de koriander, cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en zout. Dit is de pico de gallo.
  3. Haal de tortilla's uit de verpakking. Warm ze op in de microgolfoven, of leg ze kort 1 voor 1 in een antikleefpan zonder vetstof. Hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verhit de arachideolie in de pan en voeg de uiringen en de gele paprika toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg het gehakt toe. Schep goed om en voeg na 2 minuten de Mexicaanse kruidenmix toe. Roerbak voor 5-7 minuten tot het gehakt gaar is. Kruid met peper en zout.
  5. Verdeel het gebakken gehakt en reepjes little gem over de tortilla's. Strooi er de cheddarkaas over en vouw dicht. Serveer de taco's met de pico de gallo.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 786.95 kcal
Koolhydraten 62.23 g
waarvan suikers 14.36 g
Vet 38.89 g
waarvan verzadigd 16.24 g
Proteïnen 41.08 g
Vezels 8.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin