Steak taco met chimichurri, koolrabi, tomaat en looksaus

30 MIN
2 personen
Steak taco met chimichurri, koolrabi, tomaat en looksaus

Taco's met malse reepjes steak, kruidige chimichurri, frisse koolrabi en een looksausje met wat pit. Zo'n smaken- en texturenfestijn!

Ingrediënten

  • 300 gr gemarineerde steak
  • ½ koolrabi
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • ½ rode chilipeper
  • 10 gr koriander
  • zwarte peper
  • 6 miniwraps
  • 60 gr looksaus
  • olijfolie
  • olie
  • 1 el suiker
  • 4 el witte wijnazijn
  • zout
  • 10 gr peterselie

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Haal de steak alvast uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Schil de koolrabi en snijd (met een mandoline) in fijne plakjes. Snijd de plakjes vervolgens in reepjes en meng met een snuifje zout, de suiker en witte wijnazijn. Laat pekelen (zie tip).
  3. Snijd de tomaat in blokjes. Haal optioneel het vruchtvlees eruit.
  4. Chimichurri: hak de sjalot, chilipeper (verwijder de zaadjes voor minder pit) en verse kruiden heel fijn (met je mes of in een hakmolen). Schep door elkaar met een flinke scheut olijfolie, zout en zwarte peper.
  5. Verhit een scheutje olie in een pan op hoog vuur. Bak de steak zo'n 2-3 min. aan beide zijdes, dan is die mooi rosé. Voeg op het einde een klontje boter toe en laat bruisen voor extra smaak. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat dan een minuutje langer in de pan liggen. Haal uit de pan en laat rusten.
  6. Warm de miniwraps op in een droge, warme pan. Je kan ze ook 30 sec. opwarmen in de microgolfoven.
  7. Snijd de steak in fijne plakjes. Beleg de wraps met wat looksaus, steak, tomaat en gepekelde koolrabi. Werk af met de chimichurri. Smakelijk!
  8. Tip: Hoe langer de koolrabi kan pekelen, hoe beter. Maak dit gerust een dag op voorhand.