Pulled chicken taco's en pittige wortel-venkelsalade

35 MIN
2 personen
Pulled chicken taco's en pittige wortel-venkelsalade

Deze taco’s zijn een echte hit op een warme avond met familie of vrienden. Iedereen kan de taco’s naar hartelust vullen en afwerken met een flinke dot pittge yoghurt en wat tomaat. De kip zelf is al kant-en-klaar, dus je hoeft geen rekening te houden met lange gaartijden. Ideaal of niet?

Ingrediënten

  • 250 gr pulled chicken
  • ½ venkel
  • 1 wortel
  • 10 gr bieslook
  • ½ teentje knoflook
  • 100 ml volle yoghurt
  • 1 el srirachasaus
  • 1 tomaat
  • 25 gr pinda's
  • 6 mini-wraps
  • olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Schep de pulled chicken in een pot en laat zachtjes warm worden op een zacht vuur, met het deksel op de pot. Roer regelmatig even om en voeg eventueel een scheutje water toe zodat de kip niet uitdroogt. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  2. Snijd de venkel in parten en snijd de harde kern eruit. Snijd (met een mandoline) in heel fijne plakjes. Rasp de wortel grof. Schik beiden in een kom. Besprenkel met witte wijnazijn en een snuifje suiker. Schep om en laat even pekelen.
  3. Hak de bieslook fijn. Pers de knoflook. Meng in een kommetje de bieslook, knoflook, yoghurt en de pittige srirachasaus (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  4. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  5. Verhit een klein scheutje olie in een pan en rooster de pindanoten. Haal uit de pan.
  6. Geef de miniwraps wat warmte in diezelfde pan.
  7. Beleg de miniwraps met wat wortel-venkelsla en pulled chicken. Werk af met de tomatenblokjes, pittige yoghurt en pindanoten. Smakelijk!
  8. TIP: Srirachasaus is best pittig. Voeg beetje per beetje toe en proef regelmatig.