Tabouleh met halloumi

20 MIN
2 personen
Tabouleh met halloumi

Verrassend, vegetarisch en heerlijk Midden-Oosters, alles samen in 1 snel en gemakkelijk gerecht! Ontdek deze frisse tabouleh met gegrilde halloumi en courgette bij. Klaar in 20 minuten en een feest voor het oog en de smaakpapillen!

Ingrediënten

  • ½ groentebouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 1 sjalot
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 tomaat
  • ½ citroen
  • ½ courgette
  • 150 g halloumi
  • 1 kl komijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  2. Snij de sjalot fijn. Snij de bladpeterselie fijn. Snij de tomaat in blokjes. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit.
  3. Snij de courgette in plakken en de halloumi in blokjes. Bestrijk ze met olijfolie.
  4. Verhit een grillpan en bak de halloumi rondom aan tot ze kleuren. Grill ook de courgetteplakjes. Kruid met peper en zout.
  5. Voeg de fijngesneden bladpeterselie, de sjalot en de tomatenblokjes bij de couscous. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Meng de komijn, de citroenrasp en -sap met de extra vierge olijfolie en meng ook door de tabouleh.
  6. Serveer de tabouleh met de gegrilde halloumi en courgette erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 804.52 kcal
Koolhydraten 58.34 g
waarvan suikers 6.31 g
Vet 50 g
waarvan verzadigd 16.37 g
Proteïnen 27.99 g
Vezels 5.71 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin