Gegrilde halloumi en aubergine met kikkererwten en yoghurtdressing

15 MIN
2 personen
Gegrilde halloumi en aubergine met kikkererwten en yoghurtdressing

Hou jij ook zo van de Midden-Oosterse keuken? We hebben weer een heerlijk en snel toppertje voor jou in petto: gegrilde smeuïge halloumikaas met plakjes gegrilde aubergine en een frisse kikkererwten-tomatensalade. Werk af met de yoghurtdressing en je kan alweer gaan smullen!

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 150 g halloumi
  • 1 blik kikkererwten
  • 125 g kerstomaten
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 kl komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje magere yoghurt
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Voor je begint te koken: Haal de ingrediënten uit de koelkast. Was de groenten. Leg een snijplank, mes, kookpot met deksel en een grillpan klaar.
  2. Snij de aubergine in dunne plakken. Snij de halloumi in plakken van 0,5 cm. Bestrijk de aubergine met de olijfolie en kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en grill de plakken aubergine en halloumi.
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een kom. Halveer de kerstomaatjes en doe bij de kikkererwten. Pluk de helft van de peterselieblaadjes en voeg toe aan de kom. Voeg de wittewijnazijn, extra vierge olijfolie en de helft van de komijn toe en meng. Kruid met peper en zout.
  4. Snij de rest van de bladpeterselie fijn. Pers de knoflook. Meng met de yoghurt, de rest van de komijn en peper en zout.
  5. Schik de gegrilde halloumi, aubergine en de kikkererwten-tomatensalade op de borden en werk af met een schepje yoghurtdressing.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 695.4 kcal
Koolhydraten 38.38 g
waarvan suikers 6.7 g
Vet 40.6 g
waarvan verzadigd 15.04 g
Proteïnen 36.9 g
Vezels 15.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin