Spinaziebol

70 MIN
4 personen
Spinaziebol

Ingrediënten

  • 8 vierkantjes bladerdeeg
  • 400 g spinazie
  • 40 g paneermeel
  • 80 g kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200° C.
  2. Kook de eieren 10 minuten hard in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  3. Meng de spinazie met de kaas, het paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Meng goed en verdeel in 4 porties. Wikkel de porties spinaziemengsel elk rond een eitje tot 4 balletjes.
  4. Leg 4 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
  5. Leg op elk bladerdeegplakje een spinazieballetje. Bestrijk de randen met water en leg er een tweede plak bladerdeeg op. Druk de randen goed aan en maak er een balletjes van.
  6. Zet de spinazieballetjes in de oven en verlaag de temperatuur tot 170° C. Bak 30 minuten gaar en zet dan nog 10 minuutjes onder de grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 546.62 kcal
Koolhydraten 46.14 g
waarvan suikers 5.2 g
Vet 30.03 g
waarvan verzadigd 12.51 g
Proteïnen 22.4 g
Vezels 3.85 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin